تحولات لبنان و فلسطین

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌جام گفت: تربت‌جام یکی از قطب‌های تولید گندم در خراسان رضوی است.

تربت‌جام؛ قطب تولید گندم در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، باقر خدادادی با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون ۶ هزار هکتار از مزارع این شهرستان زیر کشت گندم رفته است، افزود: عملیات کشت همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه برای تولید حدود ۶۰ هزار تن گندم در شهرستان برنامه‌ریزی شده است، اظهار کرد: برای کشت سال زراعی جاری بیش از ۱۲۰۰ تن بذر اصلاح شده لیبل دار گندم تهیه و تدارک دیده شده و عملیات بوجاری و ضدعفونی بذرها در حال انجام است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌جام اضافه کرد: تاکنون بیش از یک هزار تن بذر گندم بین کشاورزان توزیع شده و میزان توزیع بذرها بیش از ۲ برابر مدت مشابه سال گذشته است.

خدادادی گفت: توزیع کودهای شیمیایی که از سوی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و تشکل‌های تعاون روستایی تدارک دیده شده در بخش‌ها و روستاها بین کشاورزان در حال توزیع است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام، تغذیه متعادل مصرف کودهای شیمیایی، کنترل آفات و بیماری‌ها، توسعه کشت‌های مکانیزه، توسعه روش‌های نوین آبیاری، آموزش کشاورزان و کارشناسان، ارزیابی کیفیت گندم تولیدی و آزمون خاک را از مهم‌ترین پروژه‌ها در حوزه تولید گندم برشمرد.

وی در ادامه به گندم کاران توصیه کرد: برای تولید بهتر ضمن استفاده از بذر گواهی شده و استاندارد، اصول فنی مربوط به تاریخ کشت، تراکم بوته، عمق کاشت و مصرف متعادل کودهای شیمیایی را رعایت کنند و از ارقام جدید گندم استفاده کنند.

خدادادی همچنین خواستار رعایت تناوب در کشت محصول گندم در مزارع شد و اضافه کرد: در مزارع آبی، تناوب کشت کلزا و گندم را برای افزایش بهره‌وری خاک و تولید محصول بیشتر رعایت کنند.

وی با بیان اینکه تربت‌جام ظرفیت‌های بالقوه خوبی برای کشت گندم دارد، بر تقویت کشت مکانیزه محصولات و استفاده از فناوری‌های نوین تأکید کرد و گفت: آبیاری مزارع با شیوه نوار تیپ توسط کارشناسان توصیه می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام گفت: متوسط عملکرد کشت آبی گندم در کشورهای پیشرفته بیش از ۸ تن در هکتار است که دلیل این موضوع کشت روی پشته، تناوب خوب، مصرف کودهای دامی است.

خدادادی اذعان کرد: میزان سهمیه کود شهرستان در امسال حدود ۱۲ هزار تن بود که ۶۹ هزار تن جذب و توزیع شد و در پارسال سهیمه شهرستان ۱۱ هزار و ۵۷۶ تن بود که ۱۰ هزار و ۲۰۰ تن آن جذب و توزیع شد.

وی از تربت‌جام به عنوان قطب تولید گندم استان و مهم‌ترین تولیدکننده گندم در استان یاد کرد و اظهار کرد: این شهرستان همواره جزء اولین شهرستان‌های برتر تولیدکننده گندم در استان است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام به کشاورزان توصیه کرد: برای داشتن محصول خوب و باکیفیت و جلوگیری از خسارت محصولات برای مبارزه با سن مولد در نخستین فرصت نسبت به عملیات سم‌پاشی سن مادر اقدام کنند و با مروجین جهاد کشاورزی همکاری کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تربت‌جام با اشاره به وضعیت اقتصادی شهرستان گفت: بخش کشاورزی یکی از توانمندترین حوزه اقتصادی در شهرستان محسوب می‌شود که نقش بسزایی در افزایش درآمد و اشتغال دارد که توانسته بیش از ۷۰ درصد جمعیت تربت‌جام را شاغل کند.

شهرستان تربت‌جام با ۴۵ هزار هکتار کشتزار و باغ و ۱۱ هزار بهره‌بردار،  از قطب‌های کشاورزی استان خراسان رضوی محسوب می‌شود.

مرکز شهرستان ۲۴۰ هزار نفری تربت‌جام در ۱۶۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.